Recept za posne palačinke koje se tope u ustima: Potrebno vam je samo par sastojaka i uživanje može da počne
Foto: Mikhail Voskresenskiy / Sputnik / Profimedia

NJAM

Recept za posne palačinke koje se tope u ustima: Potrebno vam je samo par sastojaka i uživanje može da počne

Najbolje bi bilo da tople palačinke pospite šećerom

Objavljeno:

Uvek je dobro vreme za palačinke. Čak i tokom posta.

Možete ih puniti orašastim plodovima, šećerom, marmeladom ili nekom vrstom posnog krema. Najbolje bi bilo da tople palačinke pospite šećerom i orasi da bi se bolje topile i bile ukusnije.

Uživajte u ukusnim i mekim palačinkama bez ijednog jajeta ili mleka.

Sastojci:

300 grama brašna

1/2 kašičice soli

1 kašičica šećera

1 vanilin šećer

1 kašičica praška za pecivo

1 kašičica sode bikarbone

50 ml ulja

600 ml vode

džem od kajsije

mlevenih oraha

Priprema: U činiji pomešati brašno, so i šećer i mešati žicom. Zatim dodajte vanilin šećer, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Kada ste sjedinili, dodajte malo ulja i vode. Dok dodajete vodu, umutite žicom da razbijete sve nastale grudvice. Ovo morate da radite nekoliko minuta da biste postigli pravi efekat. Smesa je spremna. Nauljite tepsiju u kojoj ćete peći palačinke.

Stavite jednu mericu smese i pecite oko dva minuta sa obe strane dok ne porumeni. Na kraju palačinke napunite džemom od kajsija ili nekim drugim džemom, a zatim pospite orasima. Takođe, danas se mogu kupiti posni namazi, kao i posni mleveni keks. Ako ste ljubitelj ovih kombinacija, možete i bez griže savesti uživati u njima.

05:56

ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI

(Espreso/Republika/)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.